Like on Facebook
Powered by: BhartiyaExam

Bhartiya Exams

Search Latest Sarkari Naukri, Results, Admit Card Notifications.

 

General Knowledge GK Question, GK Question

General Knowledge GK Question, GK Question

Previous

Next


General Knowledge GK Question, GK Question

1.Which company will introduce copy less feature?

Ans-Google


2 Who has won the 10th Monte-Carlo Rolex Masters title?

Ans-Rafael Nadal


3.What is India’s rank in the world largest military spender?

Ans-5th


4 .Where is the headquarters of the National Safety Council (NSC)?

Ans-Mumbai


5 .Who was the head of The Fiscal Responsibility and Budget Management (FRBM) Committee?

Ans-NK Singh



6 Who has been named for the prestigious Raj Kapoor Lifetime Achievement (LTA) award?

Ans-Saira Banu


7.The National Disaster Management Authority (NDMA) has conducted its first-ever mock exercise on forest fire in which state?

Ans-Uttarakhand


8.Who is the newly elected President of Amateur Kabaddi Federation of India (AKFI)?

Ans-Mridul Bhadauria


9 .Which country has decided to import Indian Mangoes for the first time in the history?

Ans-Australia


10.What is India’s rank in term of the importer of liquefied petroleum gas or LPG?

Ans-2nd

11.Who will be conferred with the 2016 Dada Saheb Phalke award?

Ans-Kasinadhuni Viswanath


12.Which film has won the best film award at Hong Kong Film Awards?Which company will introduce copy less feature?

Ans-Newton


13.Which state has won the team championship at the National Youth Athletics Meet?

Ans-Haryana


14.Who is appointed as new Director of secret service of USA?

Ans-Randolph Ailes


15.IAAF World Championships 2017 will be held in which country?

Ans-UK


16.Scientists have recently found which planet?

Ans-Exoplanet


17.Who has won the Raj Kapoor Special Contribution annual awards?

Ans-Jackie Shroff


18.Who has won the Dr. PaduruGururajaBhat Memorial Award 2017?

Ans-AV NarasimhaMurthi


19.India’s largest Baptist Church has been inaugurated in which state of India?

Ans-Nagaland


20.Who has broken the record for most days in space by a US astronault?

Ans-Peggy Whitson


21.Who is the newly appointed Chief Justice of Delhi High Court (DHC)?

Ans-Geeta Mittal


22.Who has won the 2017 Asian Billiards Championship title?

Ans-Pankaj Adwani


23.Who has won the 2017 Time Magazine’s Most Influential Person Reader’s poll?

Ans-Rodrigo Duterte


24.Which IIT institute will start ‘Vastu Shastra’ classes for architecture students?

Ans-IIT Kharagpur


25.Which country has launched the Dark Matter Particle Explorer (DAMPE)?

Ans-China


Previous

Next

सबसे महत्वपूर्ण नोट्स ,सामान्य ज्ञान ,महत्वपूर्ण प्रश्न for Competitive Exams In Hindi

नवीनतम करेंट अफेयर्स
नवीनतम सामान्य ज्ञान
General Hindi Notes for Competitive Exams in hindi
वर्ष 2016 की 12 महत्‍वपूर्ण घटनाएं
भारतीय थलसेना प्रमुखों की वर्ष 1953 से अबतक की सूची
विश्व के प्रमुख संगठन और उनके पदाधिकारी 2017
Heads of Important Offices in India 2016 GK
चीन की विशाल दीवार
रामकृष्ण परमहंस का जीवन परिचय
सरोजनी नायडू
स्‍वामी दयानन्‍द सरस्‍वती का जीवन परिचय
कल्‍पना चावला की वायोग्राफी
महात्मा गांधी के बारे में महत्वपूर्ण जानकारी
महाराणा प्रताप का जीवन प‍रिचय -
लाला लाजपत राय के बारे में महत्‍वपूर्ण जानकारी
लाल बहादुर शास्‍त्री के बारे में महत्‍वपूर्ण जानकारी
देश की पहली महिला शिक्षक सावित्रीबाई फुले के जीवन की दस बातें
अमेरिका के राष्ट्रपति की सूची (1789-2017)
सामान्य ज्ञान के प्रश्न और उत्तर
आईसीसी पुरस्कार के विजेताओं की सूची
नवीनतम सामान्य ज्ञान,भारत के इतिहास महत्वपूर्ण जानकारियाँ
राष्ट्रपति भवन,नवीनतम सामान्य ज्ञान ,महत्वपूर्ण जानकारियाँ महान व्यक्तित्व
विश्व का नवीनतम सामान्य ज्ञान
ग्रेगोरी कैलंडर के अनुसार 2 अप्रैल का दिन​
GK Best 200 Quiz In Hindi for RPSC
GK Best 200 Quiz In Hindi for RPSC ,part 2
GK Best 200 Quiz In Hindi for RPSC ,part 3
GK Best 200 Quiz In Hindi for RPSC
GK and Current Affairs ,part 1
GK and Current Affairs ,part 2
GK and Current Affairs ,part 3
RAS related quiz , part 4
भारत के प्रमुख शोध संस्थान
भारत की प्रमुख झीलें
प्रमुख कृषि फसलें और उनके उत्पादक देश
RBI Governors List
MPPSC GK in Hindi Questions Answers
Rajasthan Current GK Question and Answer
important question in hindi
India Mountain - Trivia Quiz
सफलता के 20 मंत्र जरूर पड़ना
2200
Daily Visitors
32
Categories
29000
Indian
50000
Facebook Fans Target