Like on Facebook
Powered by: BhartiyaExam

Bhartiya Exams

Search Latest Sarkari Naukri, Results, Admit Card Notifications.

 

World General Knowledge Question Answer,GK Quiz

World General Knowledge Question Answer,GK Quiz

Previous

Next


World General Knowledge Question Answer,GK Quiz

1. The largest dam in the world is located in

Ans : South America


2.What is the largest country in the world in terms of land area?

Ans : Russia



3.The country of Singapore is made up of how many islands?

Ans : 64



4.Which is the only country in the world to have a square flag?

Ans : Switzerland



5. What is the largest City in the USA in terms of area?

Ans : Juneau



6. What is the smallest country in the world?

Ans : Vatican City



7. What is the smallest country in the world?

Ans : Russia (17,075,400 km square)

 

 

8. Which of the following countries was not part of the Soviet Union in 1991?

Ans : Yugoslavia


9. The land Yugoslavia was divided into 7 countries? Which of the following is not part of the former Yugoslavia?

Ans : Armenia



10. Where would you find the Itaipu Dam?

Ans : Panama River, South America



11. In the 2008, Online Survey, which of the following is not one of the New Seven Wonders

Ans : Petronas Twin Towers



12. What is the capital of Estonia?

Ans : Talinn



13. What is the type of government of Denmark?

Ans : Constitutional Democracy



14. Where is the official home of Santa Claus?

Ans : Finland


Previous

Next

सबसे महत्वपूर्ण नोट्स ,सामान्य ज्ञान ,महत्वपूर्ण प्रश्न for Competitive Exams In Hindi

नवीनतम करेंट अफेयर्स
नवीनतम सामान्य ज्ञान
General Hindi Notes for Competitive Exams in hindi
वर्ष 2016 की 12 महत्‍वपूर्ण घटनाएं
भारतीय थलसेना प्रमुखों की वर्ष 1953 से अबतक की सूची
विश्व के प्रमुख संगठन और उनके पदाधिकारी 2017
Heads of Important Offices in India 2016 GK
चीन की विशाल दीवार
रामकृष्ण परमहंस का जीवन परिचय
सरोजनी नायडू
स्‍वामी दयानन्‍द सरस्‍वती का जीवन परिचय
कल्‍पना चावला की वायोग्राफी
महात्मा गांधी के बारे में महत्वपूर्ण जानकारी
महाराणा प्रताप का जीवन प‍रिचय -
लाला लाजपत राय के बारे में महत्‍वपूर्ण जानकारी
लाल बहादुर शास्‍त्री के बारे में महत्‍वपूर्ण जानकारी
देश की पहली महिला शिक्षक सावित्रीबाई फुले के जीवन की दस बातें
अमेरिका के राष्ट्रपति की सूची (1789-2017)
सामान्य ज्ञान के प्रश्न और उत्तर
आईसीसी पुरस्कार के विजेताओं की सूची
नवीनतम सामान्य ज्ञान,भारत के इतिहास महत्वपूर्ण जानकारियाँ
राष्ट्रपति भवन,नवीनतम सामान्य ज्ञान ,महत्वपूर्ण जानकारियाँ महान व्यक्तित्व
विश्व का नवीनतम सामान्य ज्ञान
ग्रेगोरी कैलंडर के अनुसार 2 अप्रैल का दिन​
GK Best 200 Quiz In Hindi for RPSC
GK Best 200 Quiz In Hindi for RPSC ,part 2
GK Best 200 Quiz In Hindi for RPSC ,part 3
GK Best 200 Quiz In Hindi for RPSC
GK and Current Affairs ,part 1
GK and Current Affairs ,part 2
GK and Current Affairs ,part 3
RAS related quiz , part 4
भारत के प्रमुख शोध संस्थान
भारत की प्रमुख झीलें
प्रमुख कृषि फसलें और उनके उत्पादक देश
RBI Governors List
MPPSC GK in Hindi Questions Answers
Rajasthan Current GK Question and Answer
important question in hindi
India Mountain - Trivia Quiz
सफलता के 20 मंत्र जरूर पड़ना
2200
Daily Visitors
32
Categories
29000
Indian
50000
Facebook Fans Target