Like on Facebook
Powered by: BhartiyaExam

Bhartiya Exams

Search Latest Sarkari Naukri, Results, Admit Card Notifications.

 

Geography GK Question

Geography GK Question

Previous

Next


Geography GK Question


1.Which is the world’s largest dry desert?
Answer:- Sahara.

2.  Which Christian festival is celebrated on 6 January?
Answer:- Epiphany.

3. To which king is the Book of Proverbs in the Old Testament traditionally ascribed?
Answer:- Solomon.

4. Which sign of the zodiac governs the period from 23 July to 22 August?
Answer:- Leo.

5.  A luge is a type of what?
Answer:- Racing toboggan.

6. Which four-times World Superbike Champion announced his retirement in 2000?
Answer:- Carl Fogarty.

7. What name is given to the dried excrement of fisheating birds, used as a fertilizer?
Answer:- Guano.

8.  During which war was the 1970 film Darling Lili set?
Answer:- World War I

9.  What is the colour of the ball worth one point in the game of snooker?
Answer:- Red.

10.  What is the derived SI unit of electrical capacitance?
Answer:- Farad.

11.  What does the legal term ‘caveat emptor’ mean?
Answer:- Let the buyer beware.

 

12. Who does Jim Carrey play in the 1994 film The Mask?
Answer:- Stanley Ipkiss.

13.Which British Formula 1 racing driver survived a Learjet crash in May 2000?
Answer:- David Coulthard.

14. Which city hosted the 1980 Olympic Games?
Answer:- Moscow.

15. Which female singer had a hit single with the song What a Girl Wants?
Answer:- Christina.

16.  Which continent has the larger land mass: Antarctica or South America?
Answer:- South America.

17. Of what is malocology the scientific study?
Answer:- Molluscs.

18. What is the more common name for the medical condition nyctalopia?
Answer:- Night blindness.

19. Which US Civil War general led his famous march to the sea?
Answer:- Sherman.

20. At which US nuclear plant did a nuclear accident occur in 1979?
Answer:- Three Mile Island.

21. How was the second emperor of Rome, Claudius Nero Caesar, better known?
Answer:- Tiberius.

22. The statue Christ of the Andes stands on the border between Argentina and which other country?
Answer:- Chile.

23. Of which country is Sofia the capital?
Answer:- Bulgaria.

24.  What is meant by the musical term ‘andante’?
Answer:- At a moderate tempo.

25. Which saint’s day falls on 17 March?
Answer:- Patrick.


Previous

Next

सबसे महत्वपूर्ण नोट्स ,सामान्य ज्ञान ,महत्वपूर्ण प्रश्न for Competitive Exams In Hindi

नवीनतम करेंट अफेयर्स
नवीनतम सामान्य ज्ञान
General Hindi Notes for Competitive Exams in hindi
वर्ष 2016 की 12 महत्‍वपूर्ण घटनाएं
भारतीय थलसेना प्रमुखों की वर्ष 1953 से अबतक की सूची
विश्व के प्रमुख संगठन और उनके पदाधिकारी 2017
Heads of Important Offices in India 2016 GK
चीन की विशाल दीवार
रामकृष्ण परमहंस का जीवन परिचय
सरोजनी नायडू
स्‍वामी दयानन्‍द सरस्‍वती का जीवन परिचय
कल्‍पना चावला की वायोग्राफी
महात्मा गांधी के बारे में महत्वपूर्ण जानकारी
महाराणा प्रताप का जीवन प‍रिचय -
लाला लाजपत राय के बारे में महत्‍वपूर्ण जानकारी
लाल बहादुर शास्‍त्री के बारे में महत्‍वपूर्ण जानकारी
देश की पहली महिला शिक्षक सावित्रीबाई फुले के जीवन की दस बातें
अमेरिका के राष्ट्रपति की सूची (1789-2017)
सामान्य ज्ञान के प्रश्न और उत्तर
आईसीसी पुरस्कार के विजेताओं की सूची
नवीनतम सामान्य ज्ञान,भारत के इतिहास महत्वपूर्ण जानकारियाँ
राष्ट्रपति भवन,नवीनतम सामान्य ज्ञान ,महत्वपूर्ण जानकारियाँ महान व्यक्तित्व
विश्व का नवीनतम सामान्य ज्ञान
ग्रेगोरी कैलंडर के अनुसार 2 अप्रैल का दिन​
GK Best 200 Quiz In Hindi for RPSC
GK Best 200 Quiz In Hindi for RPSC ,part 2
GK Best 200 Quiz In Hindi for RPSC ,part 3
GK Best 200 Quiz In Hindi for RPSC
GK and Current Affairs ,part 1
GK and Current Affairs ,part 2
GK and Current Affairs ,part 3
RAS related quiz , part 4
भारत के प्रमुख शोध संस्थान
भारत की प्रमुख झीलें
प्रमुख कृषि फसलें और उनके उत्पादक देश
RBI Governors List
MPPSC GK in Hindi Questions Answers
Rajasthan Current GK Question and Answer
important question in hindi
India Mountain - Trivia Quiz
सफलता के 20 मंत्र जरूर पड़ना
2200
Daily Visitors
32
Categories
29000
Indian
50000
Facebook Fans Target