Like on Facebook
Powered by: BhartiyaExam

Bhartiya Exams

Search Latest Sarkari Naukri, Results, Admit Card Notifications.

 

Gk Question Answer, General Knowledge Question part 3

Gk Question Answer, General Knowledge Question part 3

Previous

Next


Gk Question Answer, General Knowledge Question part 3

 

1.Question: When did Swatch Bharat Abhiyan was launched?
Answer: 2nd October.

2.Question : Kailash Satyarthi shared Noble Peace Prize for 2014 With ?
Answer: Malala Yusufzai (Pakistan)

3.Question : who is FBB Femina Miss India 2014?
Answer: Koyal Rana

4.Question : who was crowned as Miss Universe for the year 2014?
Answer: Paulina Vega

5.Question : On 26th May 2014 who sworn in as 15th Prime Minister of India?
Answer: Narendra Modi

6.Question : Who was the Chief Guest for Republic day Parade for year 2015?
Answer: Barach Obama ( USA)

7.Question: which is the most Viewed video on You tube Till date?
Answer : Ganganam Style

8.Question : who sung the World's most famous song Ganganam Style?
Ans: Psy ( South Korea)

9.Question : Who is first lady officer to lead Inter-Service Guard of Honour on January 25 2015?
Answer : Wing Commander Puja Thakur

10.Question : Which is the Highest Civilian Award of India?
Answer : Bharat Ratna

11.Question : Who won men's singles title at Australian open 2015?
Ans: Novak Djokovic

12.Question : Who won Women's Singles title at Australian open 2015?
Ans: Serena Williams

13.Question : Who won miss World title for 2014 and belong to which country?
Answer: Rolene Strauss of South Africa

14.Question : what is the flight No of the missing Malaysian Jet which disappeared on 8th march 2014? Answer: MH370

15.Question: when did India's mars satellite Mangalyan enters mars Orbit?
Answer: 24th September 2014

16.Question: what was the name of Australian Cricketer who died on Field due to Head Injury?
Answer: Phil Hughes, on 27th Nov 2014

17. Question: Which Country won FIFA Worldcup 2014?
Answer: Germany

18.Question: Where was Fifa World Cup 2014 held?
Answer: Brazil

19.Question : who was Runner up of FIFA World cup 2014?
Answer: Argentina

20.Question : Whatsapp was sold for 19Billion$ to ?
Answer: Facebook

21.Question : Who was Awarded as Bharat Ratna for the year 2015?
Answer : Atal bihari Vajpayee and madan Mohan Malviya

22.Question : Prime Minister Narendra Modi is a Member of Parliament from which Constituency?
Answer: Varanasi

23.Question : who is the Chief Minister of Maharashtra?
Answer : Devendra Fadnavis

24.Question ; who is the Chief Minister of Gujarat?
Answer : Anandiben Patel

25.Question : Which is the 29th State of India?
Answer : Telangana

26.Question : Planning Commission is Replaced by??
Answer : NITI Aayog

27.Question : what is the Full Form Of NITI aayog?
Answer: National Institute for Transforming India Aayog

28.Question : NITI Aayog is Headed by?
Answer : Prime Minister of India

29.Question : The highest civil servant of the Union Government is?
Answer : Cabinet Secratory

30.Question : Who is Minister of Textile ?
Answer: Shri Santosh Kumar Gangwar

31.Question :Who is the Brand Ambassador of Hero Motor Corp? Answer : Tiger Woods

32.Question : which is the Parent Company of ZARA?
Answer: Inditex

33.Question : who is the first chief minister of Telangana?
Answer : K. Chandrashekar Rao

34.Question : which is worlds largest retail store?
Answer : wal mart

35.Question : Full form of ADIDAS is?
Answer : All Day I Drem About Sports

Question : Full Form of FDI is?
Answer : Foreign Direct INVESTMENT

36.Question : Tata Sons in a Joint venture with Singapore Airlines started a Passenger Airlines . Name it?
Answer : Vistara

37.Question : who is Awarded best Actor at Filmfare Award 2015?
Answer : Shahid Kapoor ( Haider)

38.Question : which Movie is Awarded as Best movie at Filmfare 2015?
Answer : Queen

39.Question : Which Batsman holds the Record for 2 double centuries in One day International CRICKET?
Answer : Rohit Sharma ( India)

40.Question : Social Networking Site ORKUT was closed on ?
Answer : 30th September 2014

41.Question : ICC ( International CRICKET council) Headquarters is at?
Answer : Dubai , United arab

42.Question : Who is the Title sponsor of IPL (Indian Premier League)?
Answer : Pepsi

43.Question : Which team won Pepsi IPL 2014 Title?
Answewr : Kolkata Knight Riders

44. Question : who is the President of China?
Answer : Xi Jinping

45.Question : which Team won Indian Soccer league Title?
Answer : Atletico de Kolkata

46.Question : Ice Bucket Challenge is an Initiative for Awareness against which Disease?
Answer : amyotrophic lateral sclerosis

47. Question : G-20 Summit 2014 was Held at ?
Answer : Brisbane (Australia )

48.Question : Who is Appointed as CEO and MD at INFOSYS?
Answer : DR. Vishal Sikka

49.Question : Who Heads the UIDAI (unique identification authority of India) committee with the Registrar general of India?
Answer : Nandan Nilekani

50.Question : UID card is better Known as ?
Answer : Aadhar Card

51.Question : When was Make In India campaign Launched?
Answer : 25th September 2014

52.Question : Pravasi Bhartiya Divas is held every year on Date?
Answer : 7-9 january

53.Question : Pravasi Bhartiya Divas 2015 is Held at which city ?
Answer : Gandhi Nagar , Gujarat

54.Question : The Official Aeroplane of President of USA is Called ?
Answer : Air Force One

 


Previous

Next

सबसे महत्वपूर्ण नोट्स ,सामान्य ज्ञान ,महत्वपूर्ण प्रश्न for Competitive Exams In Hindi

नवीनतम करेंट अफेयर्स
नवीनतम सामान्य ज्ञान
General Hindi Notes for Competitive Exams in hindi
वर्ष 2016 की 12 महत्‍वपूर्ण घटनाएं
भारतीय थलसेना प्रमुखों की वर्ष 1953 से अबतक की सूची
विश्व के प्रमुख संगठन और उनके पदाधिकारी 2017
Heads of Important Offices in India 2016 GK
चीन की विशाल दीवार
रामकृष्ण परमहंस का जीवन परिचय
सरोजनी नायडू
स्‍वामी दयानन्‍द सरस्‍वती का जीवन परिचय
कल्‍पना चावला की वायोग्राफी
महात्मा गांधी के बारे में महत्वपूर्ण जानकारी
महाराणा प्रताप का जीवन प‍रिचय -
लाला लाजपत राय के बारे में महत्‍वपूर्ण जानकारी
लाल बहादुर शास्‍त्री के बारे में महत्‍वपूर्ण जानकारी
देश की पहली महिला शिक्षक सावित्रीबाई फुले के जीवन की दस बातें
अमेरिका के राष्ट्रपति की सूची (1789-2017)
सामान्य ज्ञान के प्रश्न और उत्तर
आईसीसी पुरस्कार के विजेताओं की सूची
नवीनतम सामान्य ज्ञान,भारत के इतिहास महत्वपूर्ण जानकारियाँ
राष्ट्रपति भवन,नवीनतम सामान्य ज्ञान ,महत्वपूर्ण जानकारियाँ महान व्यक्तित्व
विश्व का नवीनतम सामान्य ज्ञान
ग्रेगोरी कैलंडर के अनुसार 2 अप्रैल का दिन​
GK Best 200 Quiz In Hindi for RPSC
GK Best 200 Quiz In Hindi for RPSC ,part 2
GK Best 200 Quiz In Hindi for RPSC ,part 3
GK Best 200 Quiz In Hindi for RPSC
GK and Current Affairs ,part 1
GK and Current Affairs ,part 2
GK and Current Affairs ,part 3
RAS related quiz , part 4
भारत के प्रमुख शोध संस्थान
भारत की प्रमुख झीलें
प्रमुख कृषि फसलें और उनके उत्पादक देश
RBI Governors List
MPPSC GK in Hindi Questions Answers
Rajasthan Current GK Question and Answer
important question in hindi
India Mountain - Trivia Quiz
सफलता के 20 मंत्र जरूर पड़ना
2200
Daily Visitors
32
Categories
29000
Indian
50000
Facebook Fans Target